Whatsapp +44 7362 050623

Heqja e Dhëmbit në Shqipëri

Dent Dinamo bashkëpunon me klinikat më të përshtatshme dhe më cilësore në Shqipëri. Kombinimi i pajisjeve mjekësore më moderne dhe eksperienca e stafit shkencor të mirëtrajnuar, ju siguron një rezultat të shkëlqyer përmes qasjes së individualizuar për secilin prej jush. Ju mund të hiqni një dhëmb në Tiranë dhe të keni rezultatet më të pabesueshme.

Heqja e Dhëmbit


As Seen On


AND OVER 250 NEWS SITES

Besuar dhe vleresuar nga qindra

Ne zgjedhim çdo klinikë me kujdes duke kryer një inspektim në klinikë dhe gjithashtu duke shqyrtuar me kujdes historinë dhe vleresimet e pacientëve të tyre.

Si funksionon?

Si fillim gjeni një klinikëkrahasoni çmimet dhe vlerësimet

Hapi tjetër, caktoni datën e procedurës

Konfirmoni & vendosni informacionin tuaj të kontaktit

Pyesni rreth

ÇMIMEVE MË TË MIRA

PËRSE DENT DINAMO

E dimë që keni dyshimet tuaja, por ne jemi këtu për t'ju ndihmuar. Përveç të qenit të fokusuar te klientët, njerëzit na besojnë për këto arsye:

Çmimet më të mira të garantuara
Bashkëpunim me klinikat më të mira dentare
Lidhje me pacientë në mbarë Europën
Udhëzime dhe siguri për atë që ne ofrojmë
Vlerësimne nga më shumë se 10.000 pacientë të lumtur
Më shumë rreth nesh

Merrni një preventiv falas

PYESNI TANI

Stomatologët që janë pjesë e kompanisë Dent Dinamo marrin kënaqësi kur ju buzëqeshni dhe i trajtojnë problemet me respekt dhe humanizëm. Filozofia jonë është të dhurojmë një buzëqeshje të përsosur, rrezatuese, të shëndetshme dhe funksionale për çdo pacient, bazuar në përvojën e specializuar dhe shërbimet me cilësi të lartë. Edhe nëse jetoni në Suedi, Francë, Zvicër, Itali ose në Mbretërinë e Bashkuar, Dent Dinamo është këtu për t'ju ndihmuar të zgjidhni shërbimin më të përshtatshëm të heqjes së dhëmbëve ose çdo trajtim tjetër dentar. 

Kostoja e heqjes së dhëmbëve është shumë e ulët dhe stomatologët të cilët e përfundojnë këtë proces në Shqipëri kanë një përvojë të gjerë në fushën e stomatologjisë. Kjo i bën ato të përshtatshme edhe për heqjen urgjente të dhëmbit ose ndonjë trajtim tjetër urgjent që mund t'i nevojitet një klienti. Nëse mendoni se jeni duke përjetuar ndonjë lloj dhimbjeje që zgjat për disa ditë apo edhe shenja infeksioni që mund të përfshijnë temperaturë, dhimbje dhe qelb ose tharje nga prerja, atëherë mund të rezervoni një takim me Dent Dinamo-n dhe ne do të kujdesemi për çdo detaj tjetër.

Çfarë Është Heqja e Dhëmbit?

Heqja e dhëmbëve është një nga procedurat dentare më të njohura. Është një proces që mund të kryhet në të gjitha moshat dhe të japë një zgjidhje përfundimtare kur është e nevojshme. Heqja e dhëmbit është procesi i heqjes së të gjithë dhëmbit ose rrënjës nga kocka e nofullës. Dentisti që do të heqë një dhëmb duhet të pajiset me historikun tuaj të plotë mjekësor dhe dentar për të përcaktuar ekzistencën e ndonjë kundërindikacioni ose në përgjithësi të gjithë atyre faktorëve që mund të shkaktojnë probleme në proces ose gjatë rikuperimit.

Heqja kryhet pas anestezisë lokale të dhëmbit dhe zonës përreth të dhëmbit; prandaj është krejtësisht pa dhimbje për pacientin. Vështirësia e heqjes së një dhëmbi varet nga pozicioni i dhëmbit por edhe nga shkalla e dëmtimit të tij. Dhëmbët e përparmë dhe të sipërm hiqen më lehtë. Ndërsa dhëmbët e nofullës së poshtme dhe pjesa e pasme e gojës paraqesin një shkallë më të madhe vështirësie për heqjen e tyre.

Në stomatologjinë moderne, e cila synon kryesisht parandalimin e humbjes së dhëmbëve, nxjerrja konsiderohet si mjeti i fundit dhe kryhet vetëm kur dentisti të ketë ezauruar të gjitha zgjidhjet e tjera të mundshme terapeutike, përmes të cilave, është e pamundur trajtimi dhe shpëtimi i dhëmbëve. Në rast se dentisti vlerëson se heqja e një dhëmbi është më e ndërlikuar se një heqje e thjeshtë (për shembull, dhëmbët e pjekurisë), pacienti referohet te një ortodont.

Kur Rekomandohet Heqja e një Dhëmbi?

Ka shumë arsye pse mund t'ju duhet të hiqni një dhëmb. Për shembull, nëse keni:

 • Një dhëmb i thyer i cili nuk mund të riparohet për shkak të një frakture të gjerë, ose formimit të një lunge (një grumbullim purulent) në brëndësi ose rreth dhëmbëve tuaj.
 • Sëmundja e mishrave të dhëmbëve (sëmundja periodontale). Është shkaku më i shpeshtë i heqjes së dhëmbëve tek personat mbi 40 vjeç. Për shkak të humbjes së kockave dhëmbi tregon lëvizshmëri të madhe.
 • Një dhëmb i dëmtuar nga kariesi i avancuar, sepse ka krijuar humbje të madhe të substancës së dhëmbit dhe rivendosja e tij me kurorë konsiderohet e pamundur ose e pasigurt.
 • Trajtimi ortodontik: kur nofulla është e mbushur me shumë dhëmbë, heqja e dhëmbëve të caktuar konsiderohet e nevojshme për të krijuar hapësirë ​​për të rreshtuar dhëmbët e mbetur.
 • Dhëmbët e bllokuara të pjekurisë. Kur ata kanë dal dhe pozicioni i tyre nuk është në një linjë me pjesën tjetër të dhëmbëve, pasi kanë një prirje nga jashtë ose nga brenda, mund të shkaktojnë dëmtim të indeve të buta të zgavrës me gojë.
 • Probleme me daljen (dukjen) e dhëmbëve: në fëmijëri mund të jetë e nevojshme heqja e një dhëmbi, nëse kjo pengon daljen e duhur të një dhëmbi tjetër të përhershëm dhe nuk mund të lëvizet me metoda konservative të trajtimit.
 • Vendosja e plotë e protezës: kur në rreshtin dentar kanë mbetur pak dhëmbë që nuk mund të mbështesin ndërtimin e një proteze parciale, është e nevojshme të nxirren ato për të ndërtuar një protezë të plotë artificiale.
 • Dështimi i trajtimit endodontik: kur dhëmbi nuk i përgjigjet tentativës së trajtimit endodontik (denervimit), heqja e dhëmbit është një zgjidhje. Përkatësisht, zgjidhja e rivendosjes së fejzës me Implante Dentare është më e besueshme dhe me specifika të shkëlqyera për një rezultat afatgjatë.

Ka edhe disa arsye jo dentare që mund të çojnë në zgjedhjen e kësaj alternative. Konkretisht, kur pacientët:

 • do të rrezatohen për të trajtuar tumoret në zonën e fytyrës
 • do t'i nënshtrohen imunosupresionit për shkak të sëmundjeve të sistemit imunitar
 • nuk kanë mënyrat financiare për të ndjekur një trajtim për ruajtjen dhe shpëtimin e një dhëmbi dhe heqja e tij është zgjidhja më e qëndrueshme ekonomikisht

Cilat Janë Avantazhet e Heqjes së një Dhëmbi?

Ka disa avantazhe që do të përfitoni pasi të hiqni dhëmbët.

 • Mbroni Dhëmbët Përreth:Nëse dentisti juaj ka zbuluar një infeksion të dhëmbit, atëherë të gjithë dhëmbët tuaj janë në rrezik. Nëse e anashkaloni infeksionin, atëherë ai do të vazhdojë të përparojë dhe do të përkeqësohet me kalimin e kohës dhe kjo mund të çojë në një infeksion të plotë të përhapur të gojës tuaj. E gjithë kjo situatë mund të shmanget nëse zgjidhni alternativën e heqjes së dhëmbit.
 • Lehtësim i DhimbjesKur hiqni dhëmbët tuaj natyralë atëherë si rezultat mund të çliroheni nga dhimbja. Shumë probleme dentare kanë një ndjenjë progresive të fortë dhimbjeje, nëse vazhdojnë të mos trajtohen. Kur të merrni vendimin për ta hequr atë, atëherë niveli juaj i dhimbjes do të lehtësohet dhe më pas do të keni mundësinë të filloni një zëvendësim të dhëmbit të ri.
 • Ruani Qetësinë tuajNjë dhëmb i infektuar mund t'ju sjellë siklet të rëndë. Kjo do të thotë që mund të keni probleme kur hani ose flisni në jetën tuaj të përditshme. Kur hiqni një dhëmb, atëherë burimi juaj i shqetësimit do të hiqet në të njëjtën kohë. 
 • Nuk Mbeteni pa OpsioneKur jeni duke heq një dhëmb, atëherë lini një hapësirë të pastër për dentistin tuaj, në mënyrë që ta zëvendësoni atë me një protezë të pastër dentare. Në këtë rast, ju mund të gëzoni edhe një herë një shëndet të jashtëzakonshëm oral.

Per Çfarë Arsye, Heqja e Dhëmbit Është një Alternativë e Mirë në Shqipëri?

Shqipëria ofron shumë mundësi për pacientët e huaj, kur bëhet fjalë për trajtimet e kujdesit dentar. Nëse vendosni të ndiqni turizmin dentar në Shqipëri atëherë do të keni mundësi të aksesoni kujdesin më të specializuar të klinikave dentare. Do t'ju ofrohen trajtime dentare të cilat nuk do t'ju kërkojnë qëndrime të gjata, por që ju mundësojnë të përjetoni një periudhë relaksi në Shqipëri.

Turizmi Dentar në Shqipëri është me kosto efektive dhe ju mund të zgjidhni profesionistë që zotërojnë kualifikime të larta për trajtime të kujdesit dentar në të gjitha fushat e stomatologjisë. Ju mund të kontaktoni klinikën që dëshironi të vizitoni dhe të kërkoni planin dhe koston e propozuar të trajtimit. Kjo do t'ju japë mundësinë të dalloni se cila klinikë është e përshtatshme për nevojat tuaja dentare. 

I gjithë organizimi i akomodimit ose transportit që ju nevojitet, do të kryhet nga klinika. Klinikat do të vijnë me zgjidhjet më të përshtatshme, të shpejta dhe njëkohësisht ekonomike. Ju mund të filloni planin tuaj të trajtimit dentar dhe në të njëjtën kohë të pushoni në vendet më të bukura dhe piktoreske të Shqipërisë. Në fund me siguri do të shoqëroheni nga një guidë për në aeroportin e Tiranës apo portin e Durrësit.

Merrni ofertat e fundit!

E dimë që nuk do të dëshironit të humbisni një ofertë fantastike! Bashkohuni me buletinin tonë dhe merrni njoftimet tuaja direkt në mailin online!

  Suporti Live!
  sqAlbanian