Whatsapp +44 7362 050623

Mbushje Dhëmbësh në Shqipëri

Dent Dinamo bashkëpunon me klinika të cilat kanë stomatologë të trajnuar jashtëzakonisht mirë dhe të diplomuar në institucionet arsimore më elitare dhe më të njohura. Dent Dinamo ngjall besim që në kontaktin e parë. Ju do të drejtoheni te dentistë të shkëlqyer të cilët merren thellësisht me çdo problem dentar të klientëve të tyre. Nese po kerkoni per mbushje dhembesh ne Shqiperi, jeni ne vendin e duhur!

Mbushje Dhëmbësh


As Seen On


AND OVER 250 NEWS SITES

Besuar dhe vleresuar nga qindra

Ne zgjedhim çdo klinikë me kujdes duke kryer një inspektim në klinikë dhe gjithashtu duke shqyrtuar me kujdes historinë dhe vleresimet e pacientëve të tyre.

Si funksionon?

Si fillim gjeni një klinikëkrahasoni çmimet dhe vlerësimet

Hapi tjetër, caktoni datën e procedurës

Konfirmoni & vendosni informacionin tuaj të kontaktit

Pyesni rreth

ÇMIMEVE MË TË MIRA

PËRSE DENT DINAMO

E dimë që keni dyshimet tuaja, por ne jemi këtu për t'ju ndihmuar. Përveç të qenit të fokusuar te klientët, njerëzit na besojnë për këto arsye:

Çmimet më të mira të garantuara
Bashkëpunim me klinikat më të mira dentare
Lidhje me pacientë në mbarë Europën
Udhëzime dhe siguri për atë që ne ofrojmë
Vlerësimne nga më shumë se 10.000 pacientë të lumtur
Më shumë rreth nesh

Merrni një preventiv falas

PYESNI TANI

Çdo klinikë dentare ka një mjedis shumë miqësor dhe në të njëjtën kohë jashtëzakonisht profesional me përvojë shumëvjeçare dhe interes të lartë për çdo rast të pacientit. A mund të mendoni ndonjë gjë më të mirë sesa të shkoni në takimin e dentistit dhe të mos përjetoni asnjë lloj dhimbjeje, por të keni një klimë besimi dhe energjie pozitive? Pikërisht këtë do të përjetoni në klinikat që do t'ju sugjerojë Dent Dinamo.

Klinikat dentare në Shqipëri plotësojnë të gjitha kërkesat moderne të stomatologjisë dhe janë të nivelit ndërkombëtar, falë çdo kualifikimi dhe aparaturave cilësore. Vetëdija e klientëve duhet të fillojë që në takimin e parë. Ne besojmë se duhet të tregojmë respektin tonë për çdo pacient në çdo pikë të trajtimit. Për këtë arsye, çdo klinikë ka krijuar dhe ruan një vend me standarde të larta funksionale dhe estetike. Një vizitë në Shqipëri do t'ju bindë!

Çfarë Janë Mbushjet e Dhëmbëve?

Një Mbushje Dhëmbësh është një mënyrë për të rivendosur një dhëmb që është dëmtuar nga kariesi për t'u kthyer në funksion dhe formë normale. Kur një dentist përdor një Mbushje per dhëmbët tuaj, ai ose ajo së pari heq pjesën e kalbur ose të dëmtuar të dhëmbit, pastron zonën e prekur dhe më pas mbush pjesën e hapësirës me një material mbushës. Me Mbushjet e dhembeve të kaviteteve, ne gjithashtu ndihmojmë në parandalimin e dëmtimit të mëtejshëm ku mund të hyjnë bakteret. Materialet që përdoren për Mbushjet e dhëmbëve janë zakonisht: ari, porcelani, rrëshirat e përbëra (mbushjet me ngjyrë dhëmbësh), amalgama (një aliazh i merkurit, argjendit, bakrit, kallajit dhe ndonjëherë zinkut).

Mbushjet e prerjes përfshin aplikimin e një shtrese shumë të hollë në sipërfaqen përtypëse të një dhëmbi. Si rezultat i kësaj procedure, pacienti merr mbrojtje afatgjatë kundër prishjes së dhëmbëve. Mbushjet e dhëmbëve përbëhen nga hapat e mëposhtëm:

 • Bëhet përgatitja fillestare. Në këtë fazë, sipërfaqja e dhëmbit pastrohet nga pllaka ekzistuese e trajtuar plotësisht me një antiseptik të veçantë dhe në fund thahet me ajër të nxehtë.
 • Smalti më pas ka një acid për të përmirësuar ngjitjen e mëvonshme me ngjitësin. Acidi lahet dhe dhëmbët thahen përsëri me ajër të nxehtë.
 • Faza e tretë përdor Silantin (silant special dentar) i cili ngurtësohet nën rrezet e llambave speciale.
 • Dentisti “lustron” sipërfaqen e dhëmbëve në mënyrë që të largojë Silantin e tepërt dhe më pas shkakton zmalt fluori për përforcim shtesë.

Një silant dentar tek fëmijët dhe të rriturit është tashmë një procedurë mjaft e njohur, sepse mund të zvogëlojë ndjeshëm koston financiare të luftimit të prishjes së dhëmbëve, e cila shpesh diagnostikohet te pacientët e rinj.

Kujt i Nevojiten Mbushjet Dentare?

Mbushjet dentare kryhen vetëm nëse ka indikacione për procesin:

 • çarje të thella, shumë shpesh të lokalizuara.
 • një shtresë e hollë smalti.
 • fillimi i kariesit (në fazën e një njolle të bardhë) në sipërfaqen përtypëse ose anësore;
 • një shkallë e vogël e mineralizimit të smaltit;
 • higjiena e dobët e gojës
 • brazda të cilat janë shumë të ngushta ose të parregullta.

Vetëm dentisti juaj mund të tregojë me siguri nëse keni një zgavër që duhet të mbulohet. Gjatë një ekzaminimi, dentisti juaj do të përdorë pajisje dhe do të ekzaminojë në detaje sipërfaqet e secilit dhëmb.

Dentisti juaj gjithashtu mund të bëjë një ekzaminim me rreze x të gjithë gojës tuaj ose vetëm të një pjesë e saj, për të dhënë diagnozën përfundimtare, domethënë nëse duhet bërë një mbushje dhembi. Lloji i trajtimit dhe materialeve të zgjedhura nga dentisti dhe pas diskutimit me pacientin do të varen nga shkalla e problemit.

Cilat Janë Përfitimet e të kryerit një Mbushje Dhëmbësh?

 • Prania e mbushjes nuk ndikon në rritjen natyrale të dhëmbit.
 • Mbushjet nuk reduktojnë mineralizimin natyral të smaltit.
 • Mbyllja / Mbulimi e boshllëqeve nuk ndikon në formimin e kafshimit të duhur tek fëmija.
 • Sialantët e dhëmbëve kanë pamje natyrale.
 • Mbushjet janë të qëndrueshëm dhe të fortë.
 • Ata mbrojnë dhëmbët nga gjendje si prishja e dhëmbëve.
 • Mbushjet janë të përshtatshëm për të gjitha moshat.
 • Ata mbrojnë kundër dëmtimit të dhëmbëve.
 • Ato zvogëlojnë korijet e thella.
 • Procesi është i shpejtë dhe pa dhimbje.
 • Mbushjet dentarë janë afatgjatë.
 • Mbushjet janë me kosto efektive.
 • Mbushjet janë të bardha ose madje kanë një ngjyrë të qartë që i bën ata praktikisht të padukshëm kur flasim, buzëqeshim ose hamë.
 • Ato janë të qëndrueshme nën forcën e përtypjes normale.
 • Mbrojtja e dhëmbëve tuaj fillon menjëherë pas aplikimit të Mbushjeve dentare.
 • Ato janë mbrojtëse ndaj gurëzave të dhëmbëve dhe ushqimeve.
 • Ato janë një mbështetje shtesë për shëndetin tuaj oral.
 • Të lehta per tu mbajtur dhe riparuar.
 • Mbushjet janë të përshtatshme për pacientë të të gjitha moshave, përfshirë fëmijët.
 • Ato janë ngjitur në strukturën e dhëmbit, duke siguruar mbështetje dhe qëndrueshmëri.
 • Kanë veti antiseptike.
 • Ato kanë rezistencë ndaj gërryerjes.
 • Janë rezistente ndaj lagështirës.
 • Mbushjet janë materiale të besueshme. 

Pse Mbushjet Dentare Janë Një Opsion i Mirë në Shqipëri?

Vitet e fundit, turizmi dentar është zhvilluar shumë në Evropë dhe Ballkan – dhe veçanërisht në Shqipëri. Mundësia për të kombinuar pushimet tuaja në Shqipëri me ofrimin e shërbimeve dentare më ekonomike dhe me kosto efiçente por të barabartë me ato të vendit tuaj, është arsyeja kryesore pse njerëzit drejtohen të zgjedhin turizmin dentar. 

Nëse nuk keni qenë kurrë në Shqipëri, atëherë kjo mund të jetë mundësia juaj për të kombinuar pushimet tuaja me një plan të kujdesit dentar. Nëse ju duhet të përfundoni një trajtim kompleks ose një të thjeshtë protetik me implante dentare, ose një sealant dentar, atëherë mund ta realizoni sot dhe me ndihmën e çdo teknologjie dixhitale. Ju mund të përfitoni nga buzëqeshja e ëndrrave tuaja, lehtë, shpejt dhe me kosto të ulët.

Klinikat Dentare në Shqipëri zotërojnë teknologjinë më të fundit të fushës së stomatologjisë. Stafi i klinikave dentare në Tiranë flet anglisht, italisht, greqisht, turqisht, dhe kështu në vazhdim. Nga ana tjetër, çdo organizim i akomodimit tuaj në hotel – me hotele me çmime të arsyeshme, si dhe transporti juaj deri në aeroport, klinikë apo hotel ndërmerret nga klinikat dentare. Ju mund të përfitoni deri në 60% të shpenzimeve tuaja dentare ndërkohë që mbani të njëjtën cilësi të shërbimeve. Nëse vendosni të zgjidhni Shqipërinë për turizmin tuaj dentar, atëherë zgjedhja më e përshtatshme është Dent Dinamo. Dent Dinamo zotëron një rrjet bashkëpunimi me klinikat dentare në Tiranë, të cilat ofrojnë cilësinë më të lartë të punës si dhe çmime të ulëta duke i krahasuar, si dhe mundësinë e organizimit të pushimeve tuaja turistike dentare.

Merrni ofertat e fundit!

E dimë që nuk do të dëshironit të humbisni një ofertë fantastike! Bashkohuni me buletinin tonë dhe merrni njoftimet tuaja direkt në mailin online!

  Suporti Live!
  sqAlbanian