Whatsapp +44 7362 050623

Orthognathic Surgery in Albania

Shumë njerëz vuajnë nga shtrembërimi i nofullave të tyre dhe në shumicën e rasteve ortodoncia e thjeshtë nuk mund ta korrigjojë plotësisht këtë lloj problemi, prandaj dentistët përdorin opsionin e kirurgjisë ortognatike në Shqipëri ose të quajtur ndryshe, kirurgji korrigjuese e nofullës. Kirurgjia ortognatike është trajtimi i nofullës suaj të sipërme ose të poshtme ose trajtimi i mjekrës suaj. Kjo lloj procedure mund të përmirësojë aftësinë tuaj për të folur, përtypur, frymëmarrjen, si dhe përmirësimin e buzëqeshjes dhe pamjes së profilit të fytyrës. Kirurgjia korrigjuese e nofullës përdoret kryesisht për ata pacientë që janë shumë të moshuar për korrigjimin e rritjes ose kushtet dentofaciale.

Kirurgjia Ortognatike


As Seen On


AND OVER 250 NEWS SITES

Besuar dhe vleresuar nga qindra

Ne zgjedhim çdo klinikë me kujdes duke kryer një inspektim në klinikë dhe gjithashtu duke shqyrtuar me kujdes historinë dhe vleresimet e pacientëve të tyre.

Si funksionon?

Si fillim gjeni një klinikëkrahasoni çmimet dhe vlerësimet

Hapi tjetër, caktoni datën e procedurës

Konfirmoni & vendosni informacionin tuaj të kontaktit

Pyesni rreth

ÇMIMEVE MË TË MIRA

PËRSE DENT DINAMO

E dimë që keni dyshimet tuaja, por ne jemi këtu për t'ju ndihmuar. Përveç të qenit të fokusuar te klientët, njerëzit na besojnë për këto arsye:

Çmimet më të mira të garantuara
Bashkëpunim me klinikat më të mira dentare
Lidhje me pacientë në mbarë Europën
Udhëzime dhe siguri për atë që ne ofrojmë
Vlerësimne nga më shumë se 10.000 pacientë të lumtur
Më shumë rreth nesh

Merrni një preventiv falas

PYESNI TANI

Ka disa arsye pse dikush mund të ketë anomali të nofullës dhe kjo është arsyeja pse ju duhet të kujdeseni mirë edhe për shëndetin tuaj të higjienës orale. Disa nga shkaqet janë qiellza e çarë e izoluar, displazia ektodermale, dëmtimi ose fraksioni i nofullës, mikrosomia hemifaciale etj. Për shkak të këtyre faktorëve, puna e një ortodonti dhe kirurgu do të jetë e dobishme kur ortodonti do t'i duhet të pozicionojë dhëmbët në një mënyrë që ata normalisht mbyllen për të ndjekur operacionin e nofullës dhe kështu siguroheni që gjithçka do të shkojë siç kërkohet dhe planifikohet. Pas kryerjes së procedurës, nuk do të keni nevojë të qëndroni gjatë në spital për të rikuperuar, që do të thotë se do t'ju kërkohet të qëndroni vetëm një natë dhe më pas të ktheheni në shtëpinë tuaj, duke i kushtuar vëmendje që të mos keni asnjë problem. 

Kujt i Nevojitet Kirurgjia Ortognatike?

Kirurgjia e nofullës kryhet më së shpeshti, për shkak të faktit se nofulla juaj rritet në një kohë të ndryshme dhe normalisht nuk mund të pozicionohet në mënyrën e duhur, gjë që përfundimisht do të çojë në disa probleme, si përtypja, të folurit dhe estetika juaj. Ka, gjithashtu, raste që nofullat tuaja janë të shtrembëruara për shkak të një lloj dëmtimi ose ndikimesh mjedisore, që është rasti më i zakonshëm që kryhet operacioni ortognatik. Disa pacientë kanë shqetësime dhe kërkesa që mund të trajtohen vetëm nëpërmjet kirurgjisë së nofullës dhe të tjerë kanë probleme skeletore me zgjidhjen e vetme të kësaj procedure. Kjo ndodh, pasi mbajtëset nuk mund të japin një rezultat të suksesshëm ose të pranueshëm kur bëhet fjalë për problemet e skeletit, ndërkohë që operacioni mund t'u garantojë atyre që rezultati përfundimtar do të jetë ashtu siç kërkohet. Megjithatë, ka simptoma të shumta që mund t'ju ndihmojnë të kuptoni nëse keni nevojë për kirurgji ortognatike apo jo. Disa prej tyre janë:

 • Kafshim i hapur
 • Probleme me gjumin dhe gërhitje 
 • Pamja e pabalancuar e nofullës suaj
 • Dhimbje kronike të nofullës 
 • Probleme me frymëmarrjen
 • Vështirësi me përtypje dhe të folur
 • Nofulla e poshtme e dalë

Cilat Janë Avantazhet e Kirurgjisë Ortognatike?

 • Lehtëson dhimbjet e fytyrës

Të bësh operacion ortognatik do të thotë që fillimisht ke pasur simptoma të rënda dhe njëra prej tyre është dhimbja e fytyrës, e cila mund të jetë shumë e vështirë. Çrregullimi i nofullës do ta bëjë shumë të vështirë për ju që të keni një rutinë normale, të tilla si komunikimi me njerëzit, ngrënia dhe shija e ushqimit, përtypja e ushqimit normal, etj. Këto janë të gjitha simptoma që do t'ju irritojnë ngadalë dhe do t'ju lënë me vuajtjet nga jeta normale. Megjithatë, kjo lloj procedure mund të rregullojë anomalitë tuaja, të cilat do t'ju çlirojnë nga dhimbja.

 • Përmirëson apnenë obstruktive të gjumit

Kjo sëmundje do të rrisë problemet tuaja me gjumin. Funksioni i tij është që të mos ju lërë të merrni frymë herë pas here, që do të thotë se frymëmarrja juaj do të ndalet përkohësisht gjatë gjumit. Kjo ndodh për shkak të faktit se do të ngushtojë hapësirën midis rrugëve tuaja të frymëmarrjes, duke e bërë shumë të vështirë për ju që të jeni në gjendje të merrni frymë siç do të bënit normalisht. Trajtimi i kirurgjisë së nofullës do të krijojë më shumë hapësirë në rrugët e frymëmarrjes, pasi nofullat e sipërme dhe të poshtme do të lëvizin përpara, gjë që do të lehtësojë dhimbjen tuaj.

 • Korrigjon madhësinë e nofullës tuaj

Në shumicën e rasteve, kur pacientët kanë nevojë për kirurgji të nofullës, kjo do të thotë se nofullat e tyre nuk janë rritur në të njëjtën kohë, duke krijuar anomali të nofullës ose shtrembërim. Kjo mund të ndodhë për dy arsye, ose nga moszhvillimi ose nga rritja e tepërt. Është një simptomë që mund të bëhet mjaft e bezdisshme kur e shihni veten në pasqyrë, si dhe shumë frustruese kur bëni aktivitete normale. Megjithatë, kjo procedurë përdoret për të korrigjuar nofullat e pabarabarta duke e pozicionuar nofullën e poshtme përpara ose duke reduktuar nofullat tuaja, në mënyrë që t'i bëjë ato më ekuivalente.  

 • Rregullon kafshimin tuaj të hapur

Shtrëmbërimi i nofullës do të krijojë probleme të mëdha për aktivitetet e zakonshme. Të pasurit këtë lloj problemi do të ndikojë negativisht në mënyrën se si hani dhe kafshoni. Nuk do të mund të hani normalisht, pasi dhëmbët tuaj do të preken, por dhëmbët e përparmë nuk do të mund të preken. Kjo do të krijojë problemin e një kafshimi të hapur, i cili do t'ju bëjë të ndiheni mjaft parehat kur jeni rreth njerëzve dhe do të ulë vetëvlerësimin tuaj. Në momentin që do të vendosni të bëni një operacion ortognatik, nofulla juaj do të jetë e barabartë dhe do t'ju lejojë të jeni sërish të sigurt.

Pse Zgjedhja e Kirurgjisë Ortognatike në Shqipëri Është e Këshillueshme?

Mirëqenia juaj është gjëja më e rëndësishme në jetën tuaj dhe shëndeti i dhëmbëve me siguri ka një rol në të. Është totalisht e zakonshme që ju të dëshironi t'i besoni shëndetin tuaj dikujt që do të jetë në gjendje t'ju japë saktësisht atë që ju kërkoni dhe do t'ju ofronte informacionin dhe trajtimin e duhur. Dent Dinamo është direktoria për t'u kujdesur për të gjitha këto, thjesht duke dëgjuar dhe duke i kushtuar vëmendje nevojave tuaja. 

Problemet e shëndetit oral kanë treguar se janë pjesë e madhe e përditshmërisë sonë në ditët e sotme, gjë që do të thotë se shumica e njerëzve nuk i kushtojnë vëmendjen e duhur. Dent Dinamo do t'ju sigurojë dentistët dhe ortodontët më të përshtatshëm dhe më të kualifikuar për t'u kujdesur për nevojat tuaja. Ne ofrojmë shërbimet më të specializuara në Shqipëri dhe me siguri do të habiteni duke i përfituar me koston më të ulët. Shqipëria është e njohur për çmimet e saj të arsyeshme dhe të lira, megjithatë, ne mund të sigurohemi që të gjejmë klinikat më të vlerësuara për ju, në momentin e duhur, me zbritjet më të përshtatshme. Synimi ynë është të garantojmë që ne të gjejmë për ju një mjedis miqësor dhe komod, me dentistët më të aftë, në mënyrë që ju të keni rezultatet që keni dëshiruar gjithmonë.

 Dent Dinamo do të jetë me ju në çdo hap të trajtimit tuaj dhe do të sigurohet që të keni buzëqeshjen dhe besimin më të madh në përfundim të seancës tuaj të fundit. Na kontaktoni tani në emailin tonë info@dentdinamo.com për të marrë më shumë informacion ose sigurohuni që të kontrolloni faqen tonë të internetit www.dentdinamo.com për të parë zgjedhjet e shumta që ne mund t'ju ofrojmë. www.dentdinamo.com to see the multiple choices we can provide for you. 

Merrni ofertat e fundit!

E dimë që nuk do të dëshironit të humbisni një ofertë fantastike! Bashkohuni me buletinin tonë dhe merrni njoftimet tuaja direkt në mailin online!

  Suporti Live!
  sqAlbanian