Whatsapp +44 7362 050623

Stomatologjia Pediatrike në Shqipëri

Stomatologjia pediatrike është e lidhur me specializimin e shëndetit dentar të fëmijëve tuaj. Përkufizohet si kujdesi parësor i shëndetit oral për fëmijët që nga momenti kur janë foshnje deri në moshën e adoleshencës, si dhe pacientët me nevoja të veçanta të kujdesit shëndetësor. Një profesionist oral kujdeset për këto nevoja dhe është e nevojshme që ai/ajo të ketë vite të tëra trajnimi dhe përvojë për t'u kujdesur për mishrat, gojën dhe dhëmbët e fëmijëve gjatë fazës së zhvillimit të tyre.

Stomatologjia Pediatrike


As Seen On


AND OVER 250 NEWS SITES

Besuar dhe vleresuar nga qindra

Ne zgjedhim çdo klinikë me kujdes duke kryer një inspektim në klinikë dhe gjithashtu duke shqyrtuar me kujdes historinë dhe vleresimet e pacientëve të tyre.

Si funksionon?

Si fillim gjeni një klinikëkrahasoni çmimet dhe vlerësimet

Hapi tjetër, caktoni datën e procedurës

Konfirmoni & vendosni informacionin tuaj të kontaktit

Pyesni rreth

ÇMIMEVE MË TË MIRA

PËRSE DENT DINAMO

E dimë që keni dyshimet tuaja, por ne jemi këtu për t'ju ndihmuar. Përveç të qenit të fokusuar te klientët, njerëzit na besojnë për këto arsye:

Çmimet më të mira të garantuara
Bashkëpunim me klinikat më të mira dentare
Lidhje me pacientë në mbarë Europën
Udhëzime dhe siguri për atë që ne ofrojmë
Vlerësimne nga më shumë se 10.000 pacientë të lumtur
Më shumë rreth nesh

Merrni një preventiv falas

PYESNI TANI

Stomatologjia është gjëja më e rëndësishme në mirëqenien tuaj, aq më tepër, kur ka të bëjë me fëmijën, mbesën apo nipin tuaj. Është thelbësore t'u ofroni fëmijëve tuaj kujdesin e duhur dentar, duke filluar nga vizita e parë e thjeshtë dentare për foshnjat e deri në momentin kur rriten e deri tek adoleshentët. Duhet të jeni të vetëdijshëm për faktin se, nëse nuk i kushtoni vëmendjen e duhur shëndetit oral të fëmijës suaj, atëherë mund të konkludohet se ai ka prishje të gojës dhe sëmundje që mund t'i shkaktojnë shumë komplikime, e padyshim dhimbje të përjetshme. 

Ne ju ofrojmë lidhjen me dentistët më të kualifikuar, duke përfshirë edhe ata pediatrikë. Është shumë e rëndësishme që ne të dëgjojmë dhe të kujdesemi për problemet tuaja, prandaj duam t'ju ndihmojmë duke gjetur dentistët më të vlerësuar për t'ju ardhur në ndihmë nevojat tuaja, si dhe të fëmijës suaj. Këto ditë, ka treguar se është mjaft e vështirë të gjesh ortodontët dhe dentistët më të mirë për t'ju ndihmuar me çdo gjë që mund t'ju nevojitet, megjithatë, nëse prireni të keni informacionin dhe njohuritë e duhura, mund ta gjeni lehtësisht një të tillë. Dent Dinamo ka çdo lloj informacioni dhe kontakti të klinikave më të mëdha, për t'ju ofruar shërbimet e duhura. 

Është e nevojshme që fëmijët të vizitojnë dentistin e tyre pediatrik dy herë në vit për kontroll të rregullt. Kjo ndodh derisa fëmija juaj të mbushë 18 vjeç, pasi pas kësaj ai nuk lejohet të vizitojë dentistin e tyre pediatrik dhe as të marrë trajtim prej tyre, thjesht duhet të vizitojë një dentist të përgjithshëm ose të familjes. Një dentist pediatrik kërkohet të ketë përfunduar një program që përfshin dy-tre vjet pas shkollës dentare. Ata duhet të punojnë ngushtë me pediatër dhe dentistë të përgjithshëm, në mënyrë që të marrin trajnimin e duhur dhe të zhvillojnë metoda dhe trajtime më të mira për të parandaluar problemet e shëndetit oral te fëmijët. Kur jeni në zyrën e një dentisti pediatrik, atëherë fëmija juaj patjetër do të jetë në duar të sigurta. Një dentist pediatrik ka shpenzuar shumë vite duke mësuar se si të ngushëllojë dhe qetësojë në mënyrë efektive pacientët. 

Kush ka Nevojë për Stomatologji Pediatrike? 

Shëndeti oral ka një rol shumë të rëndësishëm në shëndetin tuaj të përgjithshëm, pasi goja juaj mund të jetë plot me baktere. Goja juaj është pika hyrëse në të gjithë trupin tuaj dhe kjo është arsyeja pse duhet të dini nëse ato baktere janë të padëmshme apo jo. Stomatologjia pediatrike tregohet se i kushton rëndësi edhe më të madhe, pasi kujdeset për shëndetin e dhëmbëve të fëmijës suaj. Edhe pse mund ta gjeni shumë herët, fëmija juaj duhet të ketë takimin e parë me dentistin saktësisht gjashtë muaj pas daljes së dhëmbit të parë ose në moshën një vjeçare. Kjo do të tregojë një ndihmë të madhe për fëmijën tuaj për të krijuar një lidhje me dentistin dhe dentisti juaj do të jetë në gjendje të monitorojë shëndetin oral të fëmijës suaj dhe zhvillimin e tij. Dhëmbët e qumështit kanë një rol të rëndësishëm në jetën e fëmijës suaj, pasi detyra e tyre është të ruajnë hapësirën për dhëmbët e përhershëm dhe të udhëheqin zhvillimin e fytyrës. Ka disa faktorë që mund të çojnë në probleme për fëmijën tuaj, për të cilët ju ndoshta nuk jeni në dijeni. Për shembull, nëse prindi juaj ka kavitete, atëherë është mjaft e lehtë për të që t'ia kalojë fëmijës, qoftë edhe duke u puthur. Nëse nuk i kushtoni vëmendje fëmijëve tuaj dhe asaj që hanë, duhet të dini se kur i lejoni të kenë akses në shumë karbohidrate ose ushqime të lehta, fëmijët tuaj do të përfundonin duke pasur shumë ekspozime ndaj baktereve që shkaktojnë zgavrën. Shëndeti dentar i fëmijëve është gjëja më e rëndësishme dhe në të cilën duhet të përqendroheni plotësisht.

Benefitet e Stomatologjisë Pediatrike

Dentistët pediatrik mund të identifikojnë kushtet e gojës

Si prind, duhet të dini se ka disa probleme dhe gjendje orale, të cilat mund të lidhen me probleme të tjera shëndetësore, si diabeti, astma dhe shumë të tjera. Megjithatë, nëse nuk keni njohuritë e duhura, atëherë një çështje e thjeshtë mund të çojë në probleme serioze. Një stomatolog pediatrik mund të zbulojë shumë lehtë se kur është i pranishëm një gjendje e tillë dhe do të ishte akoma më mirë nëse do ta çonit fëmijën tuaj tek dentistët pediatrik që në moshë të vogël, për të parandaluar komplikime të tilla. Stomatologët pediatrik gjithmonë kujdesen të kontrollojnë thellësisht për çështje të tilla.

Stomatologët pediatrik marrin trajnime për trajtimin e fëmijëve

Ka një ndikim shumë të madh në ditën e parë që shkoni te dentisti. Ju do ta mbani mend reagimin tuaj në atë ditë, qoftë i frikshëm apo i lumtur, dhe prandaj është shumë normale që do të dëshironit që fëmija juaj të ketë një përvojë të lumtur në ditën e tij të parë. Shumë herë, madje mund të jetë shumë e vështirë ta mbani fëmijën tuaj të qëndrueshëm për gjysmë ose një orë, por dentistët pediatër dinë në mënyrë specifike se si t'i trajtojnë fëmijët dhe ju mund të jeni të sigurt se fëmija juaj do të jetë në duar të sigurta. 

Stomatologët pediatrik janë të trajnuar për kujdesin oral dhe higjienën

Ka shumë raste kur fëmijët nuk dëgjojnë me kujdes prindërit e tyre kur bëhet fjalë për higjienën e shëndetit oral. Këtu hyn personeli dentar dhe i ndihmon fëmijët të kujdesen për dhëmbët e tyre, si dhe t'i udhëzojë ata në mënyrën e duhur. Dentistët mund t'i udhëzojnë fëmijët drejt dietës së duhur për dhëmbët e tyre dhe t'i dekurajojnë ata nga përtypja e sendeve, të cilat mund të copëtojnë ose shkatërrojnë dhëmbët e tyre ngadalë. Këshillat e një dentisti mund të jenë shumë më të dobishme për fëmijët sesa prindërit e tyre dhe kjo është ajo që ka rëndësi. 

Stomatologët pediatrik kanë pajisje dentare miqësore për fëmijët. 

Është thelbësore që fëmijët tuaj të ndihen rehat dhe të relaksuar kur janë duke pritur për takimin me dentistin e tyre, si dhe të mos ndjehen të frikësuar kur hyjnë në zyrën e dentistit dhe shohin pajisjet. Kjo është arsyeja që të kesh një zyrë dentare miqësore për fëmijët ka një rol të madh për fëmijët tuaj. Duke qenë se dentistët pediatër janë diplomuar pikërisht për këtë, ata janë të vetëdijshëm për pajisjet që duhet të kenë dhe kjo është arsyeja pse ata janë të përgatitur mirë kur fëmijët kanë vizitën e tyre dhe i bëjnë ata të ndihen të mirëpritur dhe rehat gjatë gjithë seancës së tyre.

Pse Stomatologjia Pediatrike është një Zgjedhje e Shkëlqyer në Shqipëri?

Është shumë e zakonshme që ju dëshironi që fëmija juaj të jetë në duart më të sigurta dhe të ketë rezultatet më të mira të mundshme. Dent Dinamo është drejtoria e duhur për ju. Qëllimi ynë është t'ju lidhim me dentistët më të mirë, të cilët janë më të mirët të stomatologjisë pediatrike. Ne ju ofrojmë ekipin më të trajnuar posaçërisht, në varësi të çështjeve tuaja, për të mbajtur një buzëqeshje të shëndetshme për gjithë jetën tuaj. Kur vendosni të zgjidhni Dent Dinamo, mund të siguroheni se do të merrni trajtimin më të mirë dhe, normalisht, kujdesin për shëndetin oral të fëmijës tuaj në çdo fazë të zhvillimit të tij. 

Shqipëria njihet kryesisht për çmimet e saj të përballueshme dhe sado që dëshironi rezultatet më të mira, është e zakonshme që edhe ju të keni nevojë për atë brenda buxhetit tuaj. Dent Dinamo mund t'ju garantojë klinikat më të mira, me uljet e tyre të favorshme, në mënyrë që të merrni si trajtimin e duhur ashtu edhe çmimet më të mira. Pasi të keni ditur të gjitha këto informacione, duhet të jeni gati të rezervoni një takim për vogëlushin tuaj. Na dërgoni një email për informacione të mëtejshme në info@dentdinamo.com ose kontrolloni faqen tonë të internetit në www.dentdinamo.com. www.dentdinamo.com

Merrni ofertat e fundit!

E dimë që nuk do të dëshironit të humbisni një ofertë fantastike! Bashkohuni me buletinin tonë dhe merrni njoftimet tuaja direkt në mailin online!

    Suporti Live!
    sqAlbanian