Whatsapp +44 7362 050623

Implantet Dentare në Shqipëri - Dent Dinamo

Në Dent Dinamo do të gjeni ambiente komode dhe të rehatshme së bashku me përdorshmërinë e ofrimit më të mirë të shërbimeve dentare. Tani, ju mund të kombinoni kujdesin tuaj dentar me pushimet tuaja. Ne ju ofrojmë mundësinë e Turizmit Dentar në Shqipëri. Ofrojmë shërbim dentar për rezidentët shqiptarë dhe të huaj. Nëse aktualisht jetoni në Francë, Suedi, Mbretërinë e Bashkuar ose Itali, atëherë ne ju sigurojmë kujdesin më të lartë të implanteve dentare në Tiranë, Shqipëri.

Implante Dentare


As Seen On


AND OVER 250 NEWS SITES

Besuar dhe vleresuar nga qindra

Ne zgjedhim çdo klinikë me kujdes duke kryer një inspektim në klinikë dhe gjithashtu duke shqyrtuar me kujdes historinë dhe vleresimet e pacientëve të tyre.

Si funksionon?

Si fillim gjeni një klinikëkrahasoni çmimet dhe vlerësimet

Hapi tjetër, caktoni datën e procedurës

Konfirmoni & vendosni informacionin tuaj të kontaktit

Pyesni rreth

ÇMIMEVE MË TË MIRA

PËRSE DENT DINAMO

E dimë që keni dyshimet tuaja, por ne jemi këtu për t'ju ndihmuar. Përveç të qenit të fokusuar te klientët, njerëzit na besojnë për këto arsye:

Çmimet më të mira të garantuara
Bashkëpunim me klinikat më të mira dentare
Lidhje me pacientë në mbarë Europën
Udhëzime dhe siguri për atë që ne ofrojmë
Vlerësimne nga më shumë se 10.000 pacientë të lumtur
Më shumë rreth nesh

Merrni një preventiv falas

PYESNI TANI

Tek Dent Dinamo do të gjeni Klinika Dentare me avancimet më të fundit të teknologjisë në Tiranë, të cilat sjellin zgjidhje efikase të cilësisë më të lartë për secilin prej klientëve tanë. Për më tepër, kombinuar me koston në masë botërore të implanteve dentare, në Shqipëri mund të paguani çmimet më të përballueshme të implanteve dentare. 

Çfarë Janë Implantet Dentare?

Implantet dentare janë zgjidhja më e përshtatshme për rivendosjen e dhëmbëve që mungojnë. Krahasuar me urat konvencionale dhe protezat artificiale, ato shkëlqejnë funksionalisht dhe estetikisht. Implantet dentare janë konstruksione titani të cilat kanë formën e rrënjës së një dhëmbi. Janë mënyra më moderne për të zëvendësuar dhëmbët dhe për të krijuar një mënyrë aplikim nëse ju kanë humbur të gjithë dhëmbët apo vetëm një.

Ato janë prej titani të pastër dhe në thelb funksionojnë si bazë mbi të cilën mund të vendosen dhëmbët artificialë. Dhëmbët artificialë në qendër vendosen duke përdorur implantet e dhëmbëve si rrënjë të dhëmbit. Implantet dentare vendosen brenda kockës së nofullës pranë rrënjëve të dhëmbëve natyralë. Ata nuk janë të dukshëm për njerëzit e tjerë, sepse janë nën nivelin e mishrave të dhëmbëve. Roli i implantit është të zërë vendin e rrënjës së humbur të një dhëmbi. Me fjalë të tjera, implanti dentar është imitim metalik i rrënjës së dhëmbit. 

Implantet vendosen nën anestezi lokale zakonisht në zyrën dentare me një teknikë precize që siguron pozicionin e tyre të saktë në zonë. Zakonisht mbulohen me mishrat e dhëmbëve dhe qëndrojnë në nofull për 3-6 muaj për t'u ngjitur në kockën përreth.

Kujt i Nevojitet Një Implant Dentar?

Në të gjitha rastet kur një dhëmb i humbur duhet të zëvendësohet, implantet e dhëmbëve janë zgjidhja më e përshtatshme. Një parakusht për vendosjen e implanteve është që të ketë densitet të mjaftueshëm në nofull. Ky kusht është i nevojshëm për të qenë i sigurt për pranimin e implantit. Një kusht i dytë është që të mos ketë sëmundje të cilat mund të jenë problem për rikuperimin e kërkuar pas operacionit të vendosjes së implantit. Një kusht i tretë është që të mos ketë gingivit ose periodontitis. Kjo ndodh për arsye se, nëse keni gingivit atëherë ka shumë mundësi që të shkaktojë probleme si pasojë e ndonjë inflamacioni në gojë.

Së fundmi, vendosja e implantit nuk indikohet te pacientët të cilët pinë shumë duhan. Për shembull, nëse pacienti pi më shumë se 20 cigare në ditë, atëherë gjasat që trupi i tij të mos pranojë implantin dentar, janë më të mëdha. Kjo mundësi zgjerohet edhe më shumë kur kemi një kombinim të pirjes së duhanit dhe periodontitit. Si përfundim, është e rëndësishme të theksohet se implantet duhet të vendosen vetëm tek të rriturit. Kjo ndodh sepse tek personat nën moshën 18 vjeç zhvillimi i nofullës nuk është kompletuar plotësisht. Për shembull, nëse nofulla vendoset tek një person në moshë të re, kur dhëmbët e tjerë rriten për shkak të moshës, atëherë implanti do të duket më i shkurtër se dhëmbët e tjerë. Probleme të ngjashme do të krijohen duke rritur madhësinë e nofullës. Sigurisht që nuk duhet të shqetësohet për këto kushte sepse përpara vendosjes së implantit dentar bëhen ekzaminimet e nevojshme në gojën e pacientit dhe dentisti vendos nëse lejohet apo jo vendosja e implantit dentar.

Cilat Janë Përfitimet e Një Implanti Dentar?

Ka shumë arsye për të përdorur implantet dentare mbi çdo procedurë tjetër protetike:

 • Ato zëvendësojnë rrënjët e dhëmbëve që mungojnë.
 • Ato nuk lëvizin dhe në të njëjtën kohë nuk dëmtojnë kockat, siç ndodh zakonisht me urat që mbështeten në rrënjët e dhëmbëve.
 • Materiali nga i cili janë bërë nuk mund të dëmtohet si dhëmbët natyralë ose të shkaktojë dëmtim të kockës së nofullës.
 • Dhëmbët ngjitur që janë të paprekur ose të fortë nuk bluhen, siç vazhdohet procedura me urat dentare.
 • Ato përmirësojnë pamjen estetike.
 • Askush nuk e kupton që protezat tuaja nuk janë natyrale.
 • Ato përmirësojnë të folurit. Protezat e vendosura keq krijojnë probleme në të folur. Përveç kësaj, kur të flisni do të ndiheni rehat dhe nuk do të keni frikë se çamçakëzi do të largohet nga vendi i tij.
 • Ata rrisin vetë-vlerësimin.
 • Ato përmirësojnë shëndetin oral dhe fizik, pasi implantet funksionojnë si dhëmbët natyralë.
 • Lehtësia e përtypjes, si kur kishit dhëmbët tuaj natyralë.
 • Të qëndrueshme me kalimin e kohës, ata nuk konsumohen si dhëmbët natyralë.
 • Shmangni telashet e pakëndshme të heqjes së protezave të lëvizshme.
 • Përjashtim nga vizitat tek dentisti dhe vuajtjet për shkak të konsumimit të dhëmbëve natyralë, me përfitime afatgjata financiare dhe psikologjike.

Është e qartë se implantet dentare nuk shfaqin ndonjë disavantazh në krahasim me çdo punë tjetër protetike të propozuar për të trajtuar çdo humbje dhëmbi.

Pse Implantet Dentare Janë një Opsion i Përshtatshëm në Shqipëri?

Kostot e trajtimit të dhëmbëve janë sigurisht shumë të shtrenjta dhe njerëzit janë në kërkim të trajtimit më ekonomik dhe cilësor. Implantet Dentare janë një nga opsionet më të mira për turizmin në Shqipëri. Ai kombinon shërbime dentare të përballueshme dhe me cilësi të shkëlqyer, si dhe destinacione të bukura. 

Implantet Dentare ne Tirane janë të një cilësie të mirë dhe në të njëjtën kohë janë nga stomatologë profesionistë dhe specialistë me eksperiencë. Këtu mund të gjeni një kosto të përballueshme të implantit dentar me një plan të detajuar trajtimi, të specifikuar për secilin prej klientëve tanë. Pavarësisht kësaj, materialet dhe pajisjet e përdorura në klinikat dentare në Shqipëri janë të një cilësie të lartë dhe në përputhje me ligjet e vendosura nga Evropa.

Pyetjet e Bëra Më Shpesh

A Është e Dhimbshme Vendosja e Implanteve Dentare?

Shumica e pacientëve që kanë implante raportojnë se shqetësimi pas vendosjes ishte shumë më i vogël se sa pritej. Megjithëse rezistenca ndaj dhimbjes është e ndryshme për çdo person, shumica e pacientëve e kontrollojnë dhimbjen e tyre me një qetësues të lehtë. Nëse numri i implanteve të nevojshme është i madh ose në përgjithësi procedura juaj shkakton ankth të madh, vendosja mund të bëhet në një klinikë me intoksikim ose anestezi të përgjithshme.

Sa Kohë Zgjat e Gjithë Procedura?

Koha e nevojshme për vendosjen e implanteve dentare ndryshon nga personi në person. Koha e zakonshme është nga tre deri në gjashtë muaj, por kjo mund të jetë më e gjatë në varësi të nevojave tuaja individuale dhe nëse keni nevojë për ndonjë punë përgatitore, si për shembull: ekstrakte ose transplant kockash.

Sa Kohë Zgjasin Implantet Dentare?

Ndryshe nga dhëmbët natyralë, implantet dentare nuk rrezikojnë të prishen. Megjithatë, shëndeti i mishrave të dhëmbëve është jetik për ruajtjen e suksesit të implantit. Kujdesi i duhur në shtëpi nga pacienti si dhe pastrimet dhe kontrollet e rregullta në zyrën e mjekut dentist janë elementë thelbësorë për qëndrueshmërinë e implanteve dentare. Implantet, me kujdesin e duhur, mund të zgjasin edhe një jetë.

Merrni ofertat e fundit!

E dimë që nuk do të dëshironit të humbisni një ofertë fantastike! Bashkohuni me buletinin tonë dhe merrni njoftimet tuaja direkt në mailin online!

  Suporti Live!
  sqAlbanian