Whatsapp +44 7362 050623

Ura Dentare në Shqipëri

Dent Dinamo është një direktori Dentare e cila ofron kujdes dentar për qytetarët në mbarë botën. Nëse keni nevojë të vendosni një urë dentare dhe jeni duke kërkuar për një kujdes të plotë shërbimesh me çmimet më të volitshme, atëherë Dent Dinamo mund t'ju ofrojë shumë lloje të ndryshme zgjidhjesh, njëherësh.

Ura Dentare


As Seen On


AND OVER 250 NEWS SITES

Besuar dhe vleresuar nga qindra

Ne zgjedhim çdo klinikë me kujdes duke kryer një inspektim në klinikë dhe gjithashtu duke shqyrtuar me kujdes historinë dhe vleresimet e pacientëve të tyre.

Si funksionon?

Si fillim gjeni një klinikëkrahasoni çmimet dhe vlerësimet

Hapi tjetër, caktoni datën e procedurës

Konfirmoni & vendosni informacionin tuaj të kontaktit

Pyesni rreth

ÇMIMEVE MË TË MIRA

PËRSE DENT DINAMO

E dimë që keni dyshimet tuaja, por ne jemi këtu për t'ju ndihmuar. Përveç të qenit të fokusuar te klientët, njerëzit na besojnë për këto arsye:

Çmimet më të mira të garantuara
Bashkëpunim me klinikat më të mira dentare
Lidhje me pacientë në mbarë Europën
Udhëzime dhe siguri për atë që ne ofrojmë
Vlerësimne nga më shumë se 10.000 pacientë të lumtur
Më shumë rreth nesh

Merrni një preventiv falas

PYESNI TANI

Objektivi kryesor i Dent Dinamo-s është të ofrojë shërbime dentare në shumë vende të ndryshme, si në Mbretërinë e Bashkuar, Francën, Suedin, Italin si dhe Shqipëri. Në Shqipëri mund të gjeni klinikat dentare më të organizuara dhe më të pajisura. Dent Dinamo ofron shërbime të standardit më të lartë dhe me pajisje të teknologjisë së avancuar. Në të njëjtën kohë, vendosja e urave dentare bëhet me teknika inovative, në mënyrë që të ofrojë rezultatet më të mira për ju dhe pa asnjë komplikim.

Çfarë Janë Urat Dentare?

Një urë dentare është një restaurim protetik i palëvizshëm (domethënë, ajo mbetet vetëm në zgavrën e gojës) e cila zëvendëson një ose më shumë dhëmbë që i mungojnë dhëmbëzave normale të pacientit. Karakteristika kryesore e një ure është se ajo mbështetet në të paktën dy dhëmbë natyralë të ngjitur (tela), të cilët fillimisht duhet të bluhen. Ura dentare mbështetet në disa dhëmbë ekzistues që ata i përdorin si baza (tela) për të ngjitur mbi to dhëmbët artificialë që zëvendësojnë ata natyralë që janë humbur.

Një urë dentare implantuese mund të mbështetet edhe në implante, në rast se pacienti ka një numër të madh dhëmbësh që mungojnë. Mund të mbështetet gjithashtu në një dhëmb natyral dhe një implant. Kjo quhet mbështetje e përzier.

Kush Ka Nevojë për Ura Dentare?

Dentisti e sheh të nevojshme vendosjen e një ure për arsyet e mëposhtme:

 • Për të përmirësuar pamjen dhe të folurit estetik të pacientit kur një ose më shumë dhëmbë mungojnë në pjesën e përparme të gojës.
 • Për të përmirësuar përtypjen, e cila ndikohet negativisht kur mungojnë dhëmbët.
 • Për të mbrojtur dhëmbët ngjitur dhe konkurrentët e dhëmbit që mungon. Kur një dhëmb humbet është e mundur që dhëmbët fqinjë të kthehen ose të rrëshqasin drejt boshllëkut që është krijuar. Përkatësisht, dhëmbët konkurrues (domethënë, dhëmbët e kundërt të nofullës së sipërme ose të poshtme) mund të rrëshqasin poshtë ose të ngrihen lart. E gjithë kjo mund të shmanget duke vendosur një urë dentare.
 • Për të rivendosur shpërndarjen uniforme të forcave të ushtruara në gojën e pacientit gjatë përtypjes. Në një bllok të plotë dentar gjatë përtypjes, mbi dhëmbët ushtrohen forca vertikale dhe horizontale, të cilat shpërndahen në mënyrë të barabartë në të gjithë dhëmbët. Në mungesë të një ose më shumë dhëmbëve, atëherë ky ekuilibër prishet, duke rezultuar në ngarkesën e dhëmbëve të mbetur me forcë më të madhe. Përbërja e një ure dentare mund të rivendosë në nivele normale ekuilibrin e forcave të cilat rëndojnë dhëmbët gjatë përtypjes.

Cilat Janë Përfitimet e Urave Dentare?

Urat kanë shumë përparësi ndaj protezave të lëvizshme. Më poshtë do të gjeni disa nga përfitimet që kanë urat dentare:

 • Përtypja, përmirësimi i të folurit dhe estetikës së fytyrës
 • Stabiliteti
 • Pacientët i pranojnë shumë lehtë, pa e ndjerë se kanë trup të huaj në gojën e tyre
 • Kanë një estetikë shumë të mirë pasi në shumicën e rasteve nuk dallohen fare nga dhëmbët natyralë
 • Nëse ngjyra e pjesës tjetër të dhëmbëve tanë natyralë nuk na kënaq, mund ta ndryshojmë duke aplikuar zbardhimin e dhëmbëve
 • Ato mund të ruhen për 10 deri në 15 vjet, nëse ndiqen nga një dietë e ekuilibruar dhe higjienë e mirë orale.
 • Procesi përfundohet shpejt, në rreth 2 javë (2-3 seanca).
 • Kushton më pak se implanti dentar
 • Nuk kërkohet kryerja e një operacioni
 • Mbështet dhëmbët ngjitur dhe i mban ata në pozicionin e duhur
 • Ka një përthithje minimale deri në zero të ngjyrave
 • Parandaloni që dhëmbët e mbetur të lëvizin nga vendi i tyrë

Pse Trajtimi i Urave Dentare në Shqipëri Është një Zgjedhje e Shkëlqyer?

Në Dent Dinamo prioriteti ynë është siguria juaj dhe ofrimi i një rezultati të shpejtë dhe të garantuar. Ne ofrojmë kujdesin më të duhur dhe të sigurt për vendosjen e urave dentare në Tiranë. Çdo anëtar i Dent Dinamo-s është i specializuar dhe me përvojë, për të mbuluar të gjithë gamën e stomatologjisë, me njëtrajtshmëri absolute.

Çdo Klinikë në Shqipëri është e pajisur me një teknologji moderne, e cila plotëson të gjitha rregullat e sigurisë, sterilizimit dhe higjienës. Duke poseduar pajisje të teknologjisë më të fundit, ne merremi me të gjithë gamën e stomatologjisë moderne, në kohën më të shkurtër të mundshme. Në Shqipëri mund të gjeni disa lloje të urave dentare si dhe të implanteve dentare me rezultat natyral të dhëmbëve. 

Ne do ta shqyrtojmë rastin tuaj me kujdes dhe më pas do të diskutojmë me ju përpara se të vendosim alternativën më të mirë për ju. Lloji i duhur i rivendosjes së dhëmbëve varet nga çështjet që ura juaj dentare kërkon të zgjidhë. Prandaj, mos hezitoni të konsultoheni me profesionistët tanë, për të studiuar rastin tuaj si dhe për të gjetur zgjidhjen më të mirë të mundshme për ju! Mund të na dërgoni një email tani në info@dentdinamo.com dhe të bëni çdo pyetje që mund të keni, ose të kontrolloni faqen tonë të internetit www.dentdinamo.com. www.dentdinamo.com

Pyetjet e Bëra Më Shpesh

A Mund të Bëj Zbardhim të dhëmbëve pas Vendosjes së Urave Dentare?

Do të ishte mirë që zbardhimi t'i paraprijë vendosjes së urës, sepse zbardhimi i dhëmbëve nuk e zbardh urën, por vetëm dhëmbët natyralë.

Çfarë Duhet të kem Kujdes pas Vendosjes së Një Ure Dentare?

Pas vendosjes, do t'ju duhet të:
Shmangni përtypjen e ushqimit për 2 orët e para pas vendosjes së saj, për arsye se duhet të ngjitet në mënyrë të duhur
Lani dhëmbët shpesh, të paktën dy herë në ditë
Pastroni dhëmbët me fill dhëmbësh
Përdorni një furçë ndërdhëmbësh
Përdorni një gargarë që nuk përmban klorheksidinë dhe mund të përdoret në çdo rast
Shmangni kafshimin e thonjve, përtypjen e akullit, kafshimin e një lapsi ose ndonjë objekti tjetër të forte

Ka Ndonjë Trajtim Tjetër për të Shmangur një Urë Dentare?

Ekziston alternativa e vendosjes së implantit, për të mbyllur hapësirën boshe, në mënyrë që të mos sakrifikohen dhëmbët ngjitur. Megjithatë, këshillohet që të konsultoheni me dentistin tuaj.

Sa Lloje të Urave Dentare Ekzistojnë?

Në varësi të materialit nga i cili janë krijuar urat ato klasifikohen në:
Metalike-qeramike
Totalisht qeramike
Metalike-akrilike

Merrni ofertat e fundit!

E dimë që nuk do të dëshironit të humbisni një ofertë fantastike! Bashkohuni me buletinin tonë dhe merrni njoftimet tuaja direkt në mailin online!

  Suporti Live!
  sqAlbanian