Whatsapp +44 7362 050623

Mbushjet Dentare ne Shqiperi

Mbushjet dentare përdoren gjithashtu për kryesisht dy arsye. E para është kur duhet të riparoni dhëmbët e plasaritur ose të thyer ose dhëmbët që janë konsumuar nga keqpërdorimi dhe arsyeja e dytë është kur duhet të mbushni një zonë të dhëmbit, të cilën dentisti juaj e ka hequr për shkak të prishjes. Mbushjet e dhëmbëve mund të bëhen nga materiale të ndryshme, si ari, porcelani, amalgama argjendi ose materiale me ngjyrë dhëmbësh, plastike dhe qelqi, të cilat quhen mbushje me rrëshirë të përbërë.

Mbushje Dentare


As Seen On


AND OVER 250 NEWS SITES

Besuar dhe vleresuar nga qindra

Ne zgjedhim çdo klinikë me kujdes duke kryer një inspektim në klinikë dhe gjithashtu duke shqyrtuar me kujdes historinë dhe vleresimet e pacientëve të tyre.

Si funksionon?

Si fillim gjeni një klinikëkrahasoni çmimet dhe vlerësimet

Hapi tjetër, caktoni datën e procedurës

Konfirmoni & vendosni informacionin tuaj të kontaktit

Pyesni rreth

ÇMIMEVE MË TË MIRA

PËRSE DENT DINAMO

E dimë që keni dyshimet tuaja, por ne jemi këtu për t'ju ndihmuar. Përveç të qenit të fokusuar te klientët, njerëzit na besojnë për këto arsye:

Çmimet më të mira të garantuara
Bashkëpunim me klinikat më të mira dentare
Lidhje me pacientë në mbarë Europën
Udhëzime dhe siguri për atë që ne ofrojmë
Vlerësimne nga më shumë se 10.000 pacientë të lumtur
Më shumë rreth nesh

Merrni një preventiv falas

PYESNI TANI

Shumë njerëz kanë dëshmuar se po luftojnë me shëndetin e tyre oral dhe pjesa më e madhe e kësaj është, për shkak të neglizhencës së tyre kur bëhet fjalë për mbrojtjen e gojës dhe dhëmbëve. Megjithatë, një pyetje e madhe në vijim është se si mund ta rregullojnë këtë problem që po mbulon një numër të madh njerëzish të botës sonë. Nëse keni kaluar ndonjëherë ose jeni në një gjendje si kjo, atëherë me siguri dëshironi të jeni në duart e dentistit më të mirë për t'u kujdesur për shëndetin tuaj oral, por patjetër do të dëshironi të jeni ndërkohë në klinikën më të përballueshme. 

Dent Dinamo është zgjidhja për higjienën tuaj të shëndetit oral. Drejtoria e Dent Dinamo do të sigurohet që t'ju gjejë dentistët më të kualifikuar, së bashku me ekipin e tyre të mirëtrajnuar për të siguruar që gjithçka të shkojë ashtu siç do të kërkoni. Ne do të jemi me ju në çdo hap për të ndihmuar në finalizimin e gjithçkaje siç do të kemi diskutuar në fillim dhe për t'ju dhënë rezultatin më të mirë të mundshëm. Dent Dinamo është drejtoria për të kontaktuar, me ju, me ekipin më të jashtëzakonshëm të dentistëve për t'ju garantuar rezultatin më të mirë dhe për të rikthyer buzëqeshjen tuaj të bukur.

Deri më tani, procedura ka rezultuar shumë e lehtë dhe pa rreziqe. Në fillim, dentisti përdor një anestezik lokal për të mpirë zonën rreth dhëmbit problematik që do të mbushet dhe më pas do të përdorë një shpues ose lazer (në varësi të vendimit tuaj) për të hequr zonën e prishur. Pasi të jetë kryer e gjithë kjo procedurë, dentisti juaj do të testojë nëse ai e ka hequr të gjithë prishjen dhe pasi të sigurohet që prishja është zhdukur e gjitha, atëherë dentisti do të fillojë procedurën për mbushjen. Së pari, ai duhet të kontrollojë nëse prishja është afër rrënjës dhe nëse është, atëherë dentisti juaj mund të duhet të vendosë një astar për të mbrojtur nervin. Kur mbushja është futur, atëherë hapi i fundit është lustrimi i saj. 

Kush ka Nevojë për Mbushje Dentare? 

Ka simptoma të ndryshme për të kuptuar se keni nevojë për një mbushje dentare dhe disa nga më të rëndësishmet do të renditen më poshtë, megjithatë, do ta keni shumë të lehtë të kuptoni nëse keni nevojë për mbushje të dhëmbëve apo jo. Një nga simptomat më të zakonshme është dhimbja e dhëmbit. Në momentin që përjetoni dhimbje të papritura kur përtypni ushqim në orbitë, do të kuptoni se do t'ju duhet të kontrolloni me dentistin tuaj për problemin. Gjithashtu, nëse ndjeni një lloj ndjeshmërie ndaj temperaturave specifike ose ndaj presionit, ka shumë të ngjarë që të keni nevojë për një mbushje dentare. Disa simptoma të tjera janë:

 • Dëmtimi i një mbushje të mëparshme - Kur shihni një mbushje që keni bërë më parë është plasaritur, thyer ose madje mungon, atëherë mund t'ju duhet ta zëvendësoni atë. 
 • Ushqimi i mbërthyer – Kur hani ushqimin tuaj, sigurohuni që të kontrolloni nëse ai ngec midis dhëmbëve të gjithë, pasi është një simptomë e qartë. 
 •  Shqyerja e fillit me fill - Sa herë që pastroni dhëmbët me fill me fije, duhet t'i kushtoni nëse filli çahet sa herë që pastroni me fill një dhëmb të veçant.
 • Njollat e errëta – Kontrolloni për ndonjë gjë të errët që mund të ndjeni ose ndonjë vrimë në dhëmbin tuaj, kjo do të thotë se do t'ju duhet një mbushje dentare.
 • Cmenduria e dhëmbëve – Cmenduria e dhëmbëve ndodh kur fillojnë të shfaqen vija të çmendurisë së dhëmbëve, të cilat janë çarje të sëmundjeve nga stresi i vendosur në një dhëmb.

Benefitet e Mbushjeve Dentare

Mbushja dentare është bërë shumë e njohur dhe është një nga teknikat më të përdorura që kur u zbulua. Arsyeja më e zakonshme pse përdoret kaq shumë është se mund të ndikojë vërtet në dhëmbët tuaj duke i bërë ata të duken natyralë dhe njerëzit e mendojnë atë si një zgjidhje. Disa nga përfitimet e tjera të tij janë: 

 • I bën dhëmbët tuaj të thyer të duken më të forte.

Kjo përdoret kryesisht për të moshuarit. Në momentin që filloni të rriteni, është normale që edhe dhëmbët tuaj nuk do të kenë të njëjtën forcë si më parë, që do të thotë se ata janë më të lehtë për t'u plasaritur ose për të marrë fraktura. Dhëmbët tuaj kanë më shumë gjasa të thyhen gjatë aktiviteteve fizike, dëmtimet aksidentale, apo edhe kur përtypni gjëra të forta, si akulli ose frutat e forta. Mbushjet dentare, megjithatë, përdoren për të ndrequr dhëmbët e thyer. 

 • Mund të ndalojë rritjen e kaviteteve. 

Kur bëni një mbushje dentare, dentisti juaj do të pastrojë të gjithë pjesën e kalbur të dhëmbit tuaj dhe më pas do të vendosë një mbushje në zgavrën e dhëmbëve. Kjo do të mbyllë vrimën dhe do të mbrojë receptorët nervorë në mënyrë që të mos ekspozohen ndaj temperaturave të ushqimeve që do të hani. Një gjë tjetër që do të bëjë është, do të mbrojë aciditetin që prodhohet nga bakteret në gojën tuaj dhe do të ndalojë dhimbjet e dhëmbëve. 

 • Do të mbrojë dhëmbët tuaj nga prishja. 

Duhet të jeni të vetëdijshëm se keni lloje të ndryshme vrimash të vogla brenda dhëmbëve tuaj, të cilat nuk janë mjaft të mëdha për t'u quajtur ose referuar si kavitete, megjithatë, në shumicën e rasteve, ato priren të bllokojnë grimcat dhe mbeturinat. Si përfundim, kjo mund të çojë në prishje serioze të dhëmbëve në të ardhmen e afërt, por nëse e njoftoni dentistin tuaj, atëherë një mbushje e përbërë patjetër mund t'i mbyllë ato dhe t'ju shpëtojë nga të gjitha dhimbjet.

 • Mbushjet dentare mund ta bëjnë më të mirë pamjen e dhëmbëve tuaj.

Kjo është një arsye që shumë njerëz përdorin mbushjet dentare sot. Është vërtetuar se dhëmbët normalisht mund të njollosen nga çdo gjë që mund të hamë ose pimë, si vera e kuqe, cigaret ose kafeja, megjithatë faktorë të tjerë që mund të bëjnë që dhëmbët tuaj të humbasin ngjyrën e tyre natyrale janë kërcitja e dhëmbëve ose bruksizmi. Mbushjet dentare kanë treguar se përdoren shpesh në dhëmbë me probleme të tilla dhe ju ndihmojnë të rifitoni pamjen natyrale të dhëmbëve tuaj.  

Pse Mbushja e Dhëmbëve në Shqipëri është një Zgjedhje e Shkëlqyer? 

Siç kemi vënë në dukje tashmë, shëndeti oral duhet të jetë një nga prioritetet tuaja në jetën tuaj. Të gjithë duan të kenë buzëqeshjen perfekte, megjithatë, duhet të dini se për të pasur një buzëqeshje perfekte duhet të kujdeseni për higjienën orale dhe t'i kushtoni vëmendje të madhe çdo problemi që mund të keni. Vizitoni dentistët sa më shpesh të mundeni dhe bëni kontrolle të rregullta për t'u siguruar që gjithçka është në rregull. Dent Dinamo është drejtoria, e cila do të fitojë besimin tuaj pas vetëm një telefonate. Stafi i trajnuar mirë dhe dentistët më të mëdhenj që mund të ofrojmë për ju janë pikërisht ato që na bëjnë të veçantë. Dent Dinamo është këtu për t'u siguruar që të gjitha nevojat tuaja të mbulohen në të njëjtën mënyrë që do të kërkoni. Siç dihet, Shqipëria është një nga vendet me çmime të volitshme dhe po ashtu ka të bëjë edhe me mbushjen e dhëmbëve nëse vini në kontakt me njerëzit e duhur. Drejtoria jonë është me ju në çdo hap dhe me siguri do të jetë aty deri në seancën e fundit, në të cilën do ta shihni veten në pasqyrë, me buzëqeshjen më të bukur. Sigurohuni që të merrni vendimin e duhur dhe të na kontaktoni sa më shpejt që të mundeni, në mënyrë që të merrni rezultatet më të mira, brenda buxhetit tuaj dhe në një periudhë të shkurtër kohore. Nuk do të pendoheni! 

Merrni ofertat e fundit!

E dimë që nuk do të dëshironit të humbisni një ofertë fantastike! Bashkohuni me buletinin tonë dhe merrni njoftimet tuaja direkt në mailin online!

  Suporti Live!
  sqAlbanian